Workshops & Cursussen

Ontdek het ambacht van glasgraveren bij Studio Engrave! Neem deel aan de inspirerende workshops en leer de technieken om prachtige, gepersonaliseerde kunstwerken op glas te creëren. Onder begeleiding van een ervaren glasgraveur en kunsthistoricus ontdek je verschillende historische glasgraveertechnieken en leer je meer over de belangrijke rol die Nederland heeft gespeeld in de geschiedenis van glasbewerking. Kies je favoriete glasobject en laat je creativiteit de vrije loop.

Kijk hieronder voor het huidige aanbod, reserveer nu je plek en maak van gewoon glaswerk iets buitengewoons!

 


Glasgraveren als Anna Roemers Visscher

Workshop

  • Duur:                                  2 uur en 30 minuten
  • Aantal deelnemers:         5 – 20 (Minder dan 5 personen? Geen probleem! Regelmatig organiseren wij open workshops voor individuen)
  • Leeftijd:                             14 – 99
  • Locatie:                             Op locatie klant / in overleg
  • Kosten:                              € 50,- p.p.
  • Vanaf 11 personen:         € 40,- p.p.

Groepen groter dan 20 deelnemers zijn mogelijk, maar worden opgedeeld in meerdere sessies.

Stap in de voetsporen van de vroeg zeventiende-eeuwse dichter en glasgraveur Anna Roemers Visscher en ontdek het ambacht van glasgraveren. Aan de hand van historische prenten die Anna Roemers Visscher zelf gebruikte, leer je in deze unieke workshop hoe je het glazen oppervlak tot leven kunt brengen met de zeventiende- en achttiende-eeuwse diamant(lijn)gravure en stippelgravure. Tijdens deze workshop zul je zowel in aanraking komen met het graveren van tekst alsook met een realistische afbeelding. Terwijl je je handen uit de mouwen steekt en je eigen meesterwerk op glas maakt, zullen we je ook laten kennismaken met de persoon Anna Roemers Visscher en de belangrijke rol die Nederlandse glasgraveurs hebben gespeeld in de kunstgeschiedenis. Laat je inspireren door de meesterwerken van Anna Roemers Visscher en maak kennis met het historische ambacht van het glasgraveren. Reserveer vandaag nog je plek!

Deze cursus is onder andere gehouden voor:

  • Rijksmuseum Amsterdam (10-11-2022), ter gelegenheid van de Vriendenavond 2022.
  • Rijksmuseum Amsterdam (3-8-2023), ter gelegenheid van de Summer School 2023 in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Center of Netherlandish Art in Boston en Harvard Art Museums.

Meer informatie of graag alvast een workshop reserveren? Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen enkele dagen een reactie.

Rijksmuseum, Vriendenavond (10 November 2022)